tisdag 28 januari 2014

Organisera köket. Tips och tricks.

Nu när vi ska organisera upp köket så tänkte jag tipsa er om några smarta saker man kan använda sig av för att maximera utrymmet och spara plats.

Varför inte ha en kryddhylla på insidan av skafferidörren isället för fullt synlig över spisen eller inträngt i ett skåp brevid spisen?
Här är ett perfekt tips på hur man gör det själv: Diy - Kryddhylla. Om man inte är så kunnig på att bygga eget så finns det även kryddhyllor att hitta på Ikea.
Eller varför inte sätta magneter på små burkar och förvara kryddorna på sidan av kylskåpet eller på väggen med hjälp av en tunn plåt: Magnetisk kryddförvaringMagnetiska burkar från Ikea
Inte bara frigör du utrymme med dessa tips, du får dessutom bättre uppsikt på vad du faktiskt har i kryddväg.

Att även hänga upp knivar på väggen med hjälp av magnetlister kan frigöra både bänkutrymme och/eller lådutrymme.

Ordna även upp skafferiet med extra hyllplan eller varför inte någon för av Hyllavdelare som kan användas i både skafferi och för tallrikar, kastrullock, etc. Möjligheterna är oändliga.

Satsa på att få ordning i diskbänksskåpet med utdragbara sophinkar på skenor. Sätta upp korgar på innerväggen med stångar eller krokar för diskmedel, rengöringsprodukter, diskhandskar och vad man nu har där.

Ja, detta var bara några tips på hur man kan använda sitt kök. Om man tänker lite utanför ramarna kan man hitta lösningar på det mesta med det mesta. Att utnyttja varenda liten del av köket kan göra att man helt plötsligt står där med tomma skåp.

Puss och kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar